• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Харчування дітей

/Files/images/ЛІДА_page-0004.jpg

Сестра медична з дієтичного харчування

Кот Лідія Володимирівна

/Files/images/menyu/1586669692.jpg

Нормативно-правові документи


- Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»

- Порядок організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затверджений постановою КМУ від 24.03.2021 № 305.

- Санітарний регламент для дошкільних навчальних закладів, затверджений наказом МОЗ від 24.03.2016 № 234

- Інструкція з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затверджена наказом МОН, МОЗ від 17.04.2006 № 298/227

- Вимоги щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР, затверджені наказом Мінагрополітики від 01.10.2012 № 590

- Методичні настанови щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, затверджених наказом Мінекономіки від 17.11.2020 № 2347

- Лист МОЗ від 22.06.2021 р. № 26-04/18273/2-21 “Щодо норм харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку”


Нове меню в закладах дошкільної освіти з січня 2022 року, тому у батьків з'явилось безліч запитань.

Все нове на перший погляд здається незрозумілим, але ми хочемо внести ясність щодо питання харчування дошкільнят.

До закладу постачають продукти харчування тільки якісні та сертифіковані. Ми своєю чергою дотримуємось всіх вимог та термінів зберігання продуктів.

Наші кухарі дотримуються технології приготування нових страв максимально докладаючи зусилля, щоб приготувати дітям сніданки, апетитні обіди та корисні вечері, які малята будуть з'їдати із задоволенням.

Ми запевняємо, що всі зміни у харчуванні спрямовані на покращення здоров'я дітей, це дуже добре, що ми маємо можливість з малечку привчати дітей харчуватися корисно та збалансовано.

Які ж відбулися позитивні зміни у харчуванні?

- збільшено кількість споживання: фруктів, овочів, та кисломолочних продуктів, круп та бобових;

- обмежено кількість споживання солі та цукру, молока, жирів рослинного та тваринного походження;

- зменшено кількість споживання: хлібобулочних виробів та картоплі;

- виключено: ковбасні вироби, плодоовочеві консерви, кондитерські вироби.

Українська програма "СУПіК", для обліку продуктів харчування надає такий функціонал:

- процес ведення електронної документації з організації збалансованого харчування дітей;

- складання щоденного меню, відповідно до вікових норм харчування, враховуючи специфіку закладу освіти і сезонність продуктів харчування;

- обчислення вартості харчування за кожною з вікових груп;

- моніторинг поставок, у розрізі постачальників, згідно графіку ,

- контроль якості харчування;

- прозоре використання бюджетних коштів направлених на харчування дітей в закладах освіти;

- відмову від паперового «радянського» документообігу;

- рискорення обігу електронної звітності та статистичних даних під час планування та організації харчування;

- багато інших корисних звітів і автоматизованих розрахунків для: медсестер закладів освіти, комірників, бухгалтерів, директорів, фахівців управлінь освіти, батьків.

/Files/images/menyu/Screenshot.png

Посилання на сайт: wym-1678347241588


Курс: БЕЗПЕЧНІСТЬ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ: СУЧАСНЕ ЗАКОНОДАВСТВО, СУМЛІННИЙ ВИРОБНИК, ВІДПОВІДАЛЬНИЙ СПОЖИВАЧ

посилання на курс: wym-1677568025860

/Files/images/menyu/зображення_viber_2023-02-24_16-11-45-296.jpg/Files/images/menyu/Знімок екрана (4).png/Files/images/menyu/зображення_viber_2023-02-24_16-19-38-950.jpg


МЕНЮ


/Files/images/menyu/зображення_viber_2023-02-24_13-44-35-344.jpg/Files/images/menyu/зображення_viber_2023-02-24_13-44-35-107.jpg/Files/images/menyu/зображення_viber_2023-02-24_13-44-34-863.jpg/Files/images/menyu/зображення_viber_2023-02-24_13-44-35-565.jpg/Files/images/menyu/зображення_viber_2023-02-24_13-44-35-847.jpg/Files/images/menyu/зображення_viber_2023-02-24_13-44-36-090.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 900