Нове меню в закладах дошкільної освіти з січня 2022 року, тому у батьків з'явилось безліч запитань.
Все нове на перший погляд здається незрозумілим, але ми хочемо внести ясність щодо питання харчування дошкільнят.
До закладу постачають продукти харчування тільки якісні та сертифіковані. Ми своєю чергою дотримуємось всіх вимог та термінів зберігання продуктів.
Наші кухарі дотримуються технології приготування нових страв максимально докладаючи зусилля, щоб приготувати дітям сніданки, апетитні обіди та корисні вечері, які малята будуть з'їдати із задоволенням.
Ми запевняємо, що всі зміни у харчуванні спрямовані на покращення здоров'я дітей, це дуже добре, що ми маємо можливість з малечку привчати дітей харчуватися корисно та збалансовано.
- збільшено кількість споживання: фруктів, овочів, та кисломолочних продуктів, круп та бобових;
- обмежено кількість споживання солі та цукру, молока, жирів рослинного та тваринного походження;
- зменшено кількість споживання: хлібобулочних виробів та картоплі;
- виключено: ковбасні вироби, плодоовочеві консерви, кондитерські вироби.
- процес ведення електронної документації з організації збалансованого харчування дітей;
- складання щоденного меню, відповідно до вікових норм харчування, враховуючи специфіку закладу освіти і сезонність продуктів харчування;
- обчислення вартості харчування за кожною з вікових груп;
- моніторинг поставок, у розрізі постачальників, згідно графіку ,
- контроль якості харчування;
- прозоре використання бюджетних коштів направлених на харчування дітей в закладах освіти;
- відмову від паперового «радянського» документообігу;
- рискорення обігу електронної звітності та статистичних даних під час планування та організації харчування;
- багато інших корисних звітів і автоматизованих розрахунків для: медсестер закладів освіти, комірників, бухгалтерів, директорів, фахівців управлінь освіти, батьків.
Посилання на сайт: wym-1678347241588